2011. március 28., hétfő

Pozitiv gondolkodás







A következő írásokat  nagyon sokszor elolvasom, mert hiszek benne, hogy ez így igaz. Főleg mostanában rám fér  ennek az ezoterikus írásnak az olvasása. Sokáig gondolkodtam betegyem-e , de ma jött el az ideje.
Mostanában nagyon sok kellemetlenség ér, valamiért, de most gondolhatjátok ( ezzel nem vagy egyedül ). Így igaz nem vagyok vele egyedül, de  én is ezekből az írásokból meritek erőt, amikor elszomorodom, vagy borúlátó lennék. Minden ok és okozat , mindennek oka van.  Remélem ti is tudjátok használni  , mint én .Sok ilyen könyvem van amiket többször átolvasok és ha belegondoltok , végiggondoljátok nagyon sok igazság van benne.









Pozitív gondolkodás 

A gondolkodás törvénye 


Minden egyes gondolat megváltoztatja sorsunkat, sikert vagy sikertelenséget, betegséget vagy egészséget, szenvedést vagy örömet von maga után. Meg kell hát tanulnunk, hogy a lehető legoptimálisabban használjuk gondolkodásunkat. A legfontosabb az igazi pozitív gondolkodás: felismerni, hogy mindaz, ami velem történik, valójában jó nekem, mert szükségessé vált számomra, és segítségemre van. Ezért ajánlatos minden életfeladatot elvállalni és elvégezni, különben a sors kénytelen megismételni a leckét egészen addig, míg a feladatot meg nem oldom.
A szellemi technikákat éppúgy meg kell tanulnunk, mint ahogy megtanultunk járni, enni, kerékpározni, úszni vagy akár beszélni. Az életben az az ember halad a legbiztosabban előre, aki a legjobban felkészült arra, hogy erejét optimálisan használja fel, lehetőségeit pedig tökéletesen kiaknázza.
Életkörülményeinket gondolataink által teremtjük meg. Mi gondoljuk ezeket a gondolatokat, amelyek cselekedeteket vonnak maguk után, melyek aztán egész életünkre hatással vannak - megteremtik a mi valóságunkat. Legtöbb gondolatunk tudattalan, ám ezek a tudattalan gondolatok, melyek például a gyermekkorban születtek, éppoly hatékonyan működnek, mint például mások véleménye, megállapítása, ítélete, melyet nap mint nap hallunk, és tudattalanul befogadunk. Ugyanígy hatnak azok a szólások is, melyeket mi magunk nap mint nap használunk:
,,Nem hiszem, hogy ebből lesz valami."
,,A pénz nem ismer barátságot."
,,Ez soha nem fog sikerülni nekem."
,,Ma megint teljesen kivagyok."
Ezeknek a mondatoknak folytonos ismétlésével meggyőzzük tudatalattinkat arról, hogy ezek az állítások igazak, és a tudatalattink ennek megfelelően fog viselkedni.
A bölcs és a bolond között az a különbség, hogy a bölcs uralja gondolatait, míg a bolondot a gondolatai uralják.
Azok a gondolatok, melyektől nem tudunk szabadulni, a végzetünkké válnak!!!
A legtöbb ember azért nem tudja vágyait megvalósítani, mert nem tud uralkodni gondolatain. Szétszórja őket, ahelyett hogy egyetlen célra koncentrálna, és így érné el mindazt, amit csak gondolni vagy hinni képes. Inkább csodában reménykedik: a beteg orvosi segítségben vagy egy csodagyógyszerben, s ha ez nem segít, akkor egy hipnotizőrben vagy szellemgyógyászban, aki minden különösebb gond nélkül azonnal meggyógyítja - hogy utána tovább folytassa helytelen életmódját.
A szegény gyorsan akar meggazdagodni, legszívesebben egy lottófőnyeremény segítségével, ahol csekély befektetéssel nagy eredményt lehet elérni. Az egyedülálló meg akarja találni ideális partnerét a sors kegye által, anélkül hogy megkérdezné, vajon ő ideális partner-e a társa számára.
A legritkább esetben kérdezzük meg magunktól: miért is kerültünk ilyen körülmények közé, mivel idéztük elő, és hogyan tudunk magunk segíteni rajta? Hogyan tudna egészségesebben élni vagy egyéni teljesítményeit növelni, hogyan lehet belőle ideális partner, aki automatikusan ,,a megfelelő" társat vonzza magához? Ajándékokat szeretnénk kapni, s közben elfelejtjük, hogy az ember csak azt arathatja le, amit elvetett.
Pedig az élet mindig újabb lehetőségeket kínál nekünk, csupán fel kell ismernünk és ki kell használnunk. Ne ragadjunk hát le annál, hogy mi mindenben szenvedünk hiányt, mert ez csak elégedetlenséghez és agresszióhoz vezet! Mihelyt a lehetőségeinkre figyelünk, észrevesszük, hogy az élet minden pillanatban lehetőséget kínál nekünk, s életünk máris gazdagabb, mi pedig boldogabbak leszünk!
Ismerjük hát fel: hiányra szükség van, mert különben nem volna már mit tenni, csakhogy lehetőség is számtalan van, és minden nehézség valójában egy álcázott lehetőség. A boldogság nem szerencse kérdése, hanem az élet által bőségesen kínált lehetőségek meglátásának, felismerésének, kihasználásának következménye. Teljesen mindegy, honnan jövünk, a döntő az, hogy most hová tartunk! Tegyük hát meg az első lépést a helyes irányba, és életünk meg fog változni.
(ismeretlen)







Akaraterő: Neked is sikerülhet!


Az agy csodálatos teljesítményekre képes, gondolataink teremtő erővel bírnak. Egyesek halálos betegségekből gyógyulnak fel, mások a természet erejével dacolva túlélnek olyan helyzeteket, amelyekbe mindenki más belehalna.
Nap mint nap hallhatunk csodákról.
Egy vonatszerencsétlenség egyetlen túlélője karcolás nélkül ússza meg a tragédiát. A nincstelen, árva kisfiúból milliárdos olajmágnás lesz. Az osztály legcsúnyábbnak tartott, örökösen gúnyolt leánya ünnepelt topmodellé válik, s most a legnagyobb divattervezők versengenek a kegyeiért. A beteg, akiről lemondott az orvostudomány, egyik napról a másikra meggyógyul. A szerzetesek jeges vízben fürödnek, tüzes parázsban edzik ökleiket, sérülés vagy a megbetegedés legkisebb jele nélkül. Mások elhiszik, hogy egy napon aranyéremmel a nyakukban a dobogó tetején fognak állni, miközben a tömeg egy ütemre skandálja a nevüket.
Vajon mi a közös ezekben az emberekben? Mi az, amitől úgy érezzük, hogy ők valamiben mások, mint mi? Nekik miért sikerül, nekünk miért nem?
(szerzője ismeretlen)







Néhány szabály, hogyan élj!


Adj az embereknek többet, mint amire vágynak, és ezt teljes szívedből tedd.
Akárhányszor azt mondod "Szeretlek", gondold komolyan.
Akárhányszor azt mondod: "Sajnálom", mindig nézz a másik szemébe.
Soha ne hagyd figyelmen kívül mások álmait.
Szeress mélyen és szenvedélyesen. Megsérülhetsz, de ez az egyetlen módja annak, hogy valóban teljes életet élj.
Kezelj minden egyet nem értést tisztán, de ne támadj.
Beszélj lassan, de gondolkozz gyorsan.


Ne feledd, hogy a legnagyobb szerelem és a legnagyobb eredmények hordozzák magukban a legnagyobb kockázatot.
Ha esetleg veszítettél, tanulj belőle.
Ne feledd: tiszteld önmagad, tisztelj mindenki mást, és légy felelős a tetteidért.
Ne hagyd, hogy kis szóváltás vessen véget egy nagyszerű barátságnak.


Akárhányszor rájössz, hogy hibáztál, tegyél meg mindent, hogy helyrehozd. Azonnal.
Vállald a kihívásokat, de ne feledd el a korlátaidat.
Ne feledd, hogy van amikor a csend a legjobb válasz.
Élj egy jó és becsületes életet. Amikor öreg leszel és rá gondolsz, jó érzés lesz újra átélni.
(Tantra Indiából)





Ha már 1 embernek tudtam ezzel az írás közzétételével segíteni, akkor már megérte, hogy blogot kezdtem írni.
Szeretettel Nektek:)





10 megjegyzés:

georgina írta...

Kedves Anikó!Mindenképpen megérte,hogy elkezdtél blogot írni!Nekem máris segítettél a pozitív gondolkodásoddal szeretem az írásaidat olvasni pedig be kell valljam eddig én nem foglalkoztam ezoterikával de amiket te írsz az mindig elgondolkodtat,sokszor olyan dolgokra ismerek amik rám is vonatkozhatnának.Így én nagyon szépen köszönöm,hogy írsz és remélem még sokáig olvassuk egymást!Nagyon sok szeretettel Georgina

Agnes. írta...

Szo nelkul hagytal Aniko:)tetszett nagyon, kulonosen az utolso mondat:)

Vadvirág írta...

Megérte Anikó, köszönöm! Szép napod legyen!:)

online-lehetőségek írta...

Nagyon kedvesek vagytok, bocsánat Ági ha szó nélkül hagytalak, nagyon besűrűsödtek a problémáim, de mivel az univerzum erejében hiszek és bízom ezért meg fognak oldódni.

Köszönet a biztatásért szép napot Nektek:))

annalíz írta...

Én csak egyetlen szót írok ide most Neked: köszönöm.

online-lehetőségek írta...

Köszönöm Annalíz Neked is:))

Darwin Bruno írta...

Que belleza. Mi Dios

Darwin Bruno írta...

Esa fotografia me gusta mucho, !cuanta paz refleja!

Lagor írta...

Köszönöm nagyon tetszik!!! :)

online-lehetőségek írta...

Én is köszönöm Lagor Neked:))

Kedves Olvasóim köszönöm, hogy olvassátok a blogomat

Köszönöm a látogatást visszavárlak!