2011. március 31., csütörtök

Ezoterikus irások

Márai Sándor




Tegnap még bosszút akartál vagy megváltást,
azt akartad, hogy telefonáljon, vagy azt, hogy reád szoruljon,
vagy hogy vigyék börtönbe és végezzék ki. Tudod, amíg ilyesmit érzel, a másik a messzeségben örül. Addig még hatalma van fölötted.

Amíg bosszúért kiáltasz, a másik kezeit dörzsöli,
mert a bosszú az vágy is, a bosszú megkötöttség.
De eljön egy nap, mikor felébredsz, szemed dörzsölöd,
ásítsz, s egyszerre észreveszed, hogy már nem akarsz semmit.
Nem bánod azt sem, ha szembejön az utcán.

Ha telefonál, felelsz, ahogy illik. Ha látni akar,
és muszáj találkozni vele, kérem, tessék.
És mindez, belülről, egészen laza és őszinte,
tudod... nincs többé semmi görcsös, semmi fájdalmas,
semmi önkívületes az egészben.

Mi történt? Nem érted.

Már nem akarsz bosszút, nem... s megtudod,
hogy ez az igazi bosszú, az egyetlen, a tökételes,
az, hogy már nem akarsz semmit tőle,
nem kívánsz neki rosszat, sem jót,
nem tud többé fájdalmat okozni neked.




  Hozzá kell fűznöm ehhez az íráshoz annyit, hogy egyszer egy kedves ismerősömtől kaptam, de ez le volt írva pappírra, ő is kapta valakitől, tehát nem tudom ki volt aki írta, de én köszönettel tartozom Neki, hisz ha végigolvassátok és elgondolkodtok rajta....
Szeretem ezt az írást és remélem nektek is tetszik majd.



Az életedet Te írod
(számomra ismeretlen szerzőtől)

Az életed célja az, amit annak hiszel.
Küldetésedet te magad szabod ki saját magadnak. Életed, pedig az lesz, amivé teszed, és soha senkinek nem lesz joga ítélkezni feletted. A saját tábládhoz tartozó palavessző a te kezedben van.
Ha a múltban csupa ostobasággal írtad tele a táblát, töröld le szépen. Törölj ki minden emléket, amely nem szolgálja jelenlegi életed. Légy hálás, azért, hogy idáig eljutottál, és kezdd újra!
Immáron itt a tiszta tábla az újrakezdés előtt. Kezdd hát újra! Itt és Most! Találd meg az örömödet az életben, és légy boldog. Isten arra teremtett, hogy megéld a lét örömét. Csak olyan dolgokat csinálj, amelyek örömmel töltenek el. Csináld azt, amit szeretsz. Ez a legegyszerűbb módja annak, hogy átéld az öröm érzését.
Tedd fel magadban a kérdést: "Miben lelem örömömet?" Ha megtalálod a választ, és átadod magad annak a bizonyos tevékenységnek, a vonzás törvénye lavinaként zúdítja majd rád az örömteli embereket, körülményeket, és eseményeket, és mindezt azért, mert magad is az öröm frekvenciáján rezegsz. A belső vidámság valójában a siker fűtőanyaga. Minden, ami örömmel tölt el, újabb jó dolgokat vonz majd az életedbe.
Bármerre is indulj, jól döntesz. Ez a választás szabadsága. A te táncodat senki más nem táncolhatja, a te dalodat senki más nem énekelheti, a te történetedet senki más nem írhatja meg. A Föld neked forog. Az óceánok neked áradnak, és apadnak. A madarak neked énekelnek. Minden gyönyörűség, amit látsz, minden csoda, amit tapasztalsz, érted, neked van. Nézz körül! Ebből az egészből semmi sem létezne, ha te nem lennél. Ne feledd, életed tábláját Te írod tele, méghozzá azzal, amivel akarod. Egyetlen dolog van: Jól érezni magad-most!

Hinnünk kell


"Egyikünk élete sem könnyű. És akkor?
Legyen bennünk kitartás,
és mindenek előtt bízzunk önmagunkban.
Hinnünk kell benne, hogy tehetségesek vagyunk valamiben,
és ezt - kerül, amibe kerül - meg tudjuk valósítani."

(Marie Curie)

Ez az egy élet adatott neked. Keresd, hogyan nőhetnél tovább, sose veszítsd el bátorságodat, miközben utadon jársz! Gyengeséged váltsd erőre, törött cserepeiből alkosd újra életed. Sose a múlt alapján mérd a jövőt, hagyd, hogy emlékké legyen, s rád ragyog a jövő ígérete.
(Linda E. Knight)


Azt hiszem, minden ember életében van egy pont, amikor döntenie kell. Ha rosszul dönt, nincs visszaút. 
Sokáig azt hittem, hogy másokat hibáztathatok azért, ami velem történt. A hibáktól azt mondják, hogy az ember jobbá válik. Ez talán igaz is. De minden hiba elvesz egy darabot az emberből. A hibákat nem lehet jóvá tenni. Örökké velünk maradnak, hogy emlékeztessenek a múltra. 
Egy bocsánat, vagy egy elnézést jöhet szívből, de ez csupán szó. Azt hisszük, hogy ha megkapjuk, amire várunk, hogy ne haragudj, minden jobb lesz. De a szó nem fedi el a sebeket; Minden bocsánat egy újabb halál, amelyet a léleknek kell átélnie. Megbántottak. Százszor, talán ezerszer is.
De a legjobban az fájt, amikor bocsánatot kértek. Tudtam, hogy megölik vele a lelkemet. Nem a megbántás fájt, mert azt elfelejti az ember. Talán hónapok, vagy évek kellenek hozzá, vagy talán csak egy pillanat, de elfelejti. De a bocsánatkérés már azt jelenti, hogy ott, abban a pillanatban, amikor kimondta, vagy megtette, amit mondott, vagy amit tett, őszinte volt. Ott, abban a pillanatban tényleg úgy gondolta, vagy úgy érezte.
Ha tehetném, én is úgy élném az életem, hogy sose kelljen megbántanom mást. Mert bár feloldozást nyerhetünk azzal, hogy megbocsátanak, de azt a halott lélekdarabot már semmi nem támaszthatja fel. Senki nem érdemli meg, hogy megöljék a lelkét, hisz anélkül a szíve halott.
S szív nélkül, hogy éljük túl az életet?

Ezt az írást régen mentettem le a gépemre az internetről, de akkor még nem gondoltam arra, hogy blogot fogok egyszer írni, tehát nem tudom sajnos megadni a forrás oldalt.
Forrás internet


Egy pár gondolat amin érdemes elgondolkodnia mindenkinek:

Az élet ajándék.

Ma, mielőtt kimondasz egy bántó szót, gondolj azokra,
akik nem tudnak beszélni.

Mielőtt panaszkodsz az ételed íze miatt, gondolj azokra,
akiknek nincs mit enni.

Mielőtt panaszkodsz a férjedre vagy a feleségedre,
gondolj azokra, akik Istenhez fohászkodnak,
hogy legyen társuk.

Ma, mielőtt panaszkodsz az életre,
gondolj azokra,akik túl hamar mentek el a másvilágra.

Mielőtt siránkoznál amiatt, hogy túl nagy távolságon kell vezetned,
gondolj azokra,akik ugyanezt a távolságot gyalog kell megtegyék.

És amikor fáradt vagy és panaszkodsz a munkádra,
gondolj azokra a munkanélküliekre,akik szívesen végeznék a Te munkádat.

És amikor gyötrő gondolatok rosszkedvűvé tesznek,
mosolyogj egyet és gondolj arra,hogy élsz és csodálatos, ami körülvesz.




"Egy sebet be lehet kötözni, egy törött csontot sínbe lehet rakni, de ha nem törődnek az emberrel, azt nem lehet utólag helyre hozni."


"Laurell Kaye Hamilton


4 megjegyzés:

Vadvirág írta...

Jó volt téged olvasni! "Az élted te írod" szerintem a A vonzás törvényéből van idézve:)Szeretettel jártam nálad:)

online-lehetőségek írta...

Köszönöm Kedves Vadvirág azt hiszem igazad van :) Nagyon régen olvastam még akkor nem secret volt a neve, de kölcsönadtam és nem kaptam vissza.Most, hogy írtad tényleg :))
Köszönet érte.

Agnes. írta...

Aniko:)

Egyik nap elolvastalak, de eppen velem is valami rossz tortent, es hiaba olvastam, nem adott megnyugvast,
Ma mar mashogy latom, koszonom a kedves , erot es sok jot ado szavaidat is, azokat is , amit te hagysz nalam!:)Jol esnek!

Nagyon szep Hetfot kivanok!

online-lehetőségek írta...

Kedves Ágnes! Én köszönöm neked, hogy végül segíthettem a blogommal , az írásokkal, hisz ez nagyon fontos dolog az életben számomra az emberi segítség , egy jó szó egy mosoly néha sokkal többet ér bárminél:))

Kedves Olvasóim köszönöm, hogy olvassátok a blogomat

Köszönöm a látogatást visszavárlak!