2010. augusztus 27., péntek

Himalája só

Saját tapasztalatomat tudom leírni a sóval kapcsolatban és minél hamarabb szeretném megvenni a szappant és temészetesen az étkezéshez használható étkezési himalája sót is.
Tavaly műtöttek ami nem úgy sikerült , ahogy kellett volna. 1 hónapja találkoztam a himalája sóval amit mindennap a többször vágott sebhelyre teszek és  csodát tett. A sebhelyem gyönyörű lett, azóta nem használok dezodort  a másik oldalamra sem, hisz a sónak dezodoráló hatása is van .


Egy kis leírás a sóról:








Az egészséges só
 természeti kincs a Himalájából


A sót mindannyian ismerjük, használjuk. Só nélkül unalmas, fantáziátlan és élvezhetetlen, vagyis „ízetlen” az ételünk. A só ugyanakkor alapvető része testünknek – 6 %-át teszi ki –, és fontos szerepe van az idegi ingerek elektromos vezetésében, a vér lúg-, és savháztartásának egyensúlyában. Viszont az orvosaink, különösen idősebb korban, csökkentett sófogyasztást ajánlanak. Nincs ebben ellentmondáső


Sóra szüksége van a szervezetünknek, de nem mindegy, hogy honnan származik. A normál étkezési só egy radikális finomításon megy keresztül mielőtt az asztalunkra kerül. (Hasonló finomításnak vetik alá a cukrot, a lisztet, az olajat is.)
Különböző kémiai vegyületekkel kivonják belőle a nyomelemeket és az ásványi sókat, csak a nátrium és a klorid marad benne. A többi kivont alkotórészt a vegyiparban nyersanyagként hasznosítják. A mi asztalunkra tehát egy „kilúgozott” valami marad a nátriumklorid, vagyis a konyhasó.
Átlagban napi 20 gramm nátrium-kloridot fogyasztunk, pedig napi 2 g-ra van szükségünk. Tehát tízszeresen túladagoljuk! Az ember veséje csak napi 7 g nátriumklorid kiválasztására képes. A felesleges NaCl vizet köt le a szervezetünkben, amit a sejtjeinkből von ki 1:23 arányban. Tehát 1/4 liter értékes sejtfolyadékunkat áldozzuk fel naponta arra, hogy ne haljunk meg nátriumklorid mérgezésben. Így keletkezik a legtöbb civilizációs betegségünk, élén a magas vérnyomással, vesekővel és az ízületeink elmeszesedésével.
Természetesen több összetevő tartozik a kiegyensúlyozott, egészséges táplálkozáshoz, de a természetes só és az élő víz mindennek az alapja, hisz Földünkön minden élet a sós vízben, a tengerben kezdődött.
Vérünk nagyon hasonlít a tenger sós vizének összetételéhez, legalábbis ami a benne található 84 alkotóelemet illeti. A tengeri só használata tökéletesen fedezhetné is szervezetünk „sóigényét”, ha nem jódoznák, és tengereink nem lennének szennyezettek.
Kristálysó a Himalájából


A Himalájából származó tiszta kristálysó 250 millió éves tengeri só, nagy nyomás alatt a hegy mélyén, minden környezeti szennyeződéstől mentesen alakult ki. A legértékesebb formája a természetes ásványi sóknak, ötvözve nyomelemekkel. Mind a 84 elem kolloid állapotú, vagyis szerves alakban van jelen, kisebb mint 1/1000 g, hogy a sejtmembrán falát ozmózissal még át tudja hatolni, és beépüljön sejtjeinkbe. Ez a biokémiai oldaláról nézve a kristálysó előnye, különleges biofizikális tulajdonsága pedig az az energia és rezgés, ami ugyanaz a hidrációs energia, vagyis napenergia, mely több millió évvel ezelőtt kiszárította a tengert, és kikristályosította belőle a sót.
A kristálysóból nem lehet túl sokat fogyasztani, mert egy természetes regulációs, kiegyenlítő hatása van. A magas vérnyomást leviszi, az alacsonyat pedig emeli. Segít a szervezet elsavasodásánál, fogínyvérzésnél, fogínygyulladásnál. Oldja a régi nátriumklorid okozta ízületi lerakódásokat, vesekövet, fogkövet. Emellett természetes úton visszaállítja a szervezet elektrolit-háztartását.


A kristálysó alkalmazása


Finomra őrölve főzésre, ételízesítésre használhatjuk. Az ételeink nem csupán ízletesek lesznek tőle, de biztosak lehetünk abban, hogy ezzel a sóval nem ártunk az egészségünknek.
A sole(szóle)-oldat előállítása:
Egy jól zárható tiszta üvegben egy-két kristálysó darabra tiszta forrásvizet öntünk. Kb. egy óra múlva, egy telített 26 %-os sóoldat áll rendelkezésünkre. Újra és újra feltölthetjük forrásvízzel, amíg a kristályok teljesen fel nem oldódnak. Ez az oldat steril, korlátlan ideig eltartható.
Ebből az oldatból használhatunk fogmosásra, borogatásra és bedörzsölésre (26%); inhalálásra, száj- és toroköblítésre (1%); szem- és fülcseppként (0,2 %) oldatot.
Sole-ivókúra:
Minden reggel éhgyomorra egy kiskanál 26 %-os sole-oldatot egy pohár tiszta forrásvízbe vagy pí-vízbe öntünk, és megisszuk. Azonnal beállítja az egész napi elektrolit-háztartásunkat, és régi nátriumklorid okozta lerakódások oldódnak fel vele.
Sole-fürdő:
Reumánál, ízületi bántalmaknál, bőrbetegségeknél (psoriasis, akne, neurodermitis), női panaszoknál, a szervezet ellenállóképes-ségének növelésére kiválóan alkalmazható.


(forrás: www.aranybuddha.hu)



Nincsenek megjegyzések:

Kedves Olvasóim köszönöm, hogy olvassátok a blogomat

Köszönöm a látogatást visszavárlak!